decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration

´Langlopende´ spellen!

Met de langlopende spellen bedoelen wij spellen die een paar weken tot een paar maanden kunnen duren. Deze worden, evenals de kortlopende spellen, op een eigen forumdeel gespeeld. Hier kan men vooraf aan het spel ook de spelinformatie, spelregels en speluitleg vinden en vragen stellen over het spel.

Voor de start van het spel moeten mensen zich inschrijven als zij deel willen nemen. Het is ook mogelijk op de ´reservebank´ plaats te nemen bij de langlopende spellen. Mocht het dan nodig zijn spring je later alsnog in plaats van een van de deelnemers in.  Voor deelname  “kopen” leden  (met forumgeld, dus GEEN ECHT GELD) een inschrijfticket voor een langlopend spel in de shop. Voor verdere info hierover zie “Shop en Bank”.  De waarde van dit ticket gaat in forum euro’s in de winnaars pot. Zodra er voldoende deelnemers zijn zal een spel van start gaan.

Hieronder staan een paar voorbeelden van langlopende spellen die bij ons op het forum worden gespeeld. Het aanbod wisselt echter en wij proberen ook met enige regelmaat nieuwe spellen uit.

The Amazing Race:

In teams van 2 personen zullen de deelnemers aan ‘The Amazing Race’ een reis rond de wereld maken. Zij zullen tijdens deze reis verschillende landen ´bezoeken´. In deze landen staan de spelers opdrachten te wachten die zij zo snel mogelijk moeten uitvoeren en waarin ze op zoek moeten naar de juiste antwoorden. Denk hierbij aan puzzels, bezienswaardigheden zoeken, bekende personen uit dit land opzoeken, etc. . Ook krijgen de spelers in elk land vragen over dit land die zij (met behulp van Google) moeten beantwoorden. Met goede antwoorden kunnen de deelnemers punten binnenhalen voor hun team. Aan het einde van de spannende reis worden alle punten van de teams opgeteld en zal de winnaar bekend zijn! In dit spel zal de kennis en vindingrijkheid van spelers aardig op de proef worden gesteld!

Wie is de mol (WIDM):

Waarschijnlijk is iedereen bekend met het TV programma ‘Wie Is De Mol’? Met hetzelfde principe maken wij op ons forum een spel! Een groep deelnemers zal tijdens het spel opdrachten vervullen om geld te verdienen voor de pot en met elkaar optrekken…. Tussen deze deelnemers zit een Mol…. De Mol probeert opdrachten te verpesten en zal proberen te voorkomen dat er door middel van de opdrachten geld verdiend zal worden voor de pot. Het is aan de spelers om uit te vinden: Wie Is De Mol???

Expeditie Robinson:

Tijdens dit spel verblijven de deelnemers in 2 of 3 groepen  op een virtueel eilanden (afhankelijk van het aantal deelnemers). Tot aan de ´samensmelting´ spelen deze teams tegen elkaar.
Elke ronde bestaat uit 3 delen. Tijdens deel 1 kunnen deelnemers binnen hun eigen team door opdrachten/ spelletjes/ puzzels  en dergelijke, immuniteit winnen. Zij zijn dan een spelronde veilig…. Dit is hard nodig, want al verliest een team in deel 2 een opdracht dan gaat een van de teamleden door middel van stemming in deel 3 naar huis en ligt uit het spel.

Als er 10 mensen over zijn zullen de eilanden ´samensmelten´. De laatste spelers zullen dan individueel door strijden voor de winst!

Kasteel of Kartonnen doos:

Rijkdom of bittere armoede….. Dat is waar tijdens dit spel om gestreden zal worden in teams van 3 personen. De spelers starten met een´startkapitaal´. Voor elke opdracht beslissen zij onderling hoeveel geld zij in zullen zetten voor deze opdracht. Als een team de opdracht wint, verdubbelen zij hun inzet en worden zij langzaam rijker. Maarrrrrrrr…. Als zij verliezen dan verliezen zij de inzet en worden armer. Eindigen zij met niks? Of zullen alle andere teams met niks eindigen en zal het team leven in eeuwige rijkdom?

Nieuwsgierig geworden? Voor uitgebreidere informatie en onze andere langlopende spellen, klik op deze link:

http://www.forumspellenforum.nl/smf/index.php/topic,20283.0.html

loading
×